Hellesøyfestivalene 2009 – Store langer og dramatikk

h09_th-Larsen-21-55
Lange på 21,55 kg fisket av Thor Arild Larsen fra Team Elbe

Etter to tidligere festivaler med dårlig vær var det stor stemning når lørdagen kom med fint vær og lite vind. Fangstene blant de beste på lørdag ble bedre enn på mange år, men de ble dramatikk ombord hos en av båtene som tok inn vann og holdt på å gå ned.

Fiskerne kom til Hellesøy jevnt utover fredagskvelden. Andre hadde alt fått med seg prøvefiske om fredagen og fått gode fangster med fin torsk og lysing på opp til ni kilo. Registreringen kom i gang utover kvelden noe forsinket pga mange avbud på båter helt på tampen. Likevel klarte arrangøren å skaffe til veie nok plasser.

Lørdagen valgte noen båter å gå på plassene som ga gode resultater på fredagen og satse på mange arter. Det ga uttelling for noen. Vinnerbåtene lå seg mer i kantene på grunnene og fisket etter lange, dette ga gode fangster.

Kåre Lyngøy kom tidlig inn og her var det gode fangster. Eivind Johannesen SDSFD hadde godt over 65 kg med fisk, hovedsakelig lange de 3 største på 14,55 kg 13,55 kg og 12,94 kg. Ville dette holde til størst fisk og mest fisk. Det gikk rykter på kaien om en båt som hadde enda større fangster.  Det skulle vise seg at ombord på Arnt Helge Karlsen`s en 6 mannsbåt hadde bedre fangster festivalens største fisk var her en lange på 21,55 kg fisket av Thor Arild Larsen fra Team Elbe. Han hadde også en lange på 14,52 kg, som var tredje størst fisk. Han havnet totalt på en 3 plass sammenlagt med 409,22 poeng. Eivind Johannesen SDSFD havnet på 2 plass sammenlagt med 548,50 poeng. Det ble Kenneth Herland ombord hos Arnt Helge Karlsen, han også fra Team Elbe som dro i land seieren i herreklassen med hele 69 kg og 553, 25 poeng. Kenneth`s største – en fin torsk på 9,3 kg. Han hadde mange flotte langer på 8 kg – 10 kg som ikke ble veid inn.

I kvinneklassen var det Liv Øglend fra SDSFS som vant med 390,75 poeng med Vigdis Sandvoll, også fra SDSFS hakk i hel med 377,98 poeng. Deretter Bjørg Kjøndal fra BHF med 308 poeng. Junior klassen ble vunnet av Erik Taranger fra SDSFS med 211,94. Andreplassen gikk til Øivind Taranger fra SDSFS med 167,78 poeng. Beste båt ble Arnt Helge Karlsen og Kåre Lyngøy på andre plass.

Dramatikk ble det også da båt nr 13 begynte å ta inn vann og at en lensepumpen ikke fungerte. Dette kunne blitt dramatisk, men med god ausing og litt smuler farvann så ordet det seg. Fiskerne ombord fikk fisketiden igjen med en annen båt og de var ikke inne før det var blitt mørkt.

Søndagen var været for dårlig så da ble det innaskjærs fiske. Her i området er det omtrent jevngodt med hyse. To båter gikk sørvest mens resten gikk nordover. Noen fikk brukbare fangster men mange av båten flyttet rundt på jakt etter fisk.  I tillegg til 1 poeng for hver kilo fisk var det også båtpoeng der vinneren på båten fikk 100 poeng og resten relativt i forhold til hvord mye mindre de hadde fått enn båtvinneren. Med små fangster førte dette til at det ble veldig jevnt i teten og mye finregning på sekreteriatet.

Resultater Øygarden havfiskefestival – lørdag (Exel dok.)
Resultater Hellesøy havfiskefestival – søndag (Exel dok.)

FLERE BILDER

[nggallery id=3 template=caption]

Programhefte for Hellesøyfestivalene