Hellesøyfestivalene 2004 – Uer på topp

 

En gammel uerplass gjorde at Roger Krogsæther fra Bergen Havfiskeforening knuste alle i Norgescup festivalen på Hellesøy i Øygarden. De andre på båten til Roger Krogsæther forsynte seg også godt av premiebordet. Torunn Handeland vant dameklassen, og Ruben Sandvoll juniorklassen. Thomas Natvik drog den største fisken, en lange på 15,9 kg.

Søndagen opprant med strålende vær, sol fra klar himmel og skiftende bris. Båtene spredte seg noe mer denne dagen enn de hadde gjort dagen før under NM i tynnline. Men de fleste fisket likevel rundt ”Revet” sørvest for Fedje. En båt gikk imidlertid helt nord i fiskeområdet. Der hadde Roger Krogsæther en uerplass, og taktikken var at når den andre fiske var så treg i bittet så fikk de satse på Uer. Roger Krogsæter vant en klar seier med 54 kg. I kassen var det 26 uer mellom 1-2 kg.

Med flott vær ble det en kjempedag på havet for Jorid Rajala og alle andre Thomas Natvik med sin voksne lange

Stor lysing
Under denne festivalen kom det også opp flere fine langer. Thomas Natvik fra Bergen Havfiskeforening (BHF) fikk en lange på 9 kg samt dagens største på 15,9 kg. Disse to fiskene var sterkt medvirkende til en flott tredje plass sammenlagt. Men aller morsomst var det kanskje at den nye medlemet i BHF, Inger Kvaleid, satte ny klubbrekord på lysing med 7,1 kg. Lysing er sjelden fangst her, men denne helgen kom det opp flere flotte eksemplar.

Resultatlister……