Judith og Geir på tur

 

 

Fantastisk fisketur i finværet.

 

I det strålende været vi har hatt siste uken ble jeg og Judith med Erling Berland på fisketur til Solund på torsdag og hvilken dag dette skulle vise seg å bli.

Vi møtte Berland på Hellesøy kl.0700 og startet turen nordover som tar vel en og halv time selv med flatt hav.

Berland sier på turen oppover at det  er stor sjanse for stor fin torsk der oppe på denne tiden av året, noe som han fikk helt rett i.

 

Vel fremme begynner Judith og jeg å gjøre klart utstyret og før vi har fått snøret i sjøen har Berland fått fisk på sitt elektriske fiskehjul utstyrt med makker.

Det ble en fin torsk i 5 kg klassen og en lyr. Ja, torsken er her sier han.

Vi får snørene i sjøen og Judith trenger bare minuttet før stangen viser solid vekt. I det Judith kjemper med fisken får også jeg fisk og etter endel sveiving får Judith en trippel til vannflaten: Lange ca.13kg,torsk ca.3 kg og en lyr ca 2 kg mens jeg får en fin torsk på 4 kg. Judith bare ler  og gliser, noe som hun bare forsatte med resten av turen…….med god grunn.

Hun dro den ene torsken etter den andre eller 2 i slengen. Jeg fikk noen torsker og langer, mens Berland fikk torsk og lyr, den største torsken var ca 15 kg. Han fikk snøret røket av en sværing.

 

Etter noen timer ble det litt dødt så vi flyttet til en annen plass og da ble det fart på sakene igjen.

Alle fikk fisk med en gang og fiskene var virkelig på hugget. Så får Judith ett kjempe napp og «beklager» seg over hvor tungt det er. Godt på  vei opp  blir det plutselig lettere sier Judith men det er ikke noe små fisk som bryter overflaten, en kjempe torsk på 19 kg!  Etter å ha fått fisken vel ombord oppdager hun at hempen på svivelen til bommen er dradd rett ut, så her har det vært en skikkelig sværing på slepet.

Så var det min tur til å få noe stort på og jeg håpet på en stor torsk jeg også, men i stedet  kommer en sei på vel 10 kg og en lange på knappe 10 kg.

Berland forsetter å dra på stor torsk og lander dagens største på 20.3 kg.

Jeg hadde ikke fått meg noe stor torsk og håpet i det lengste at endelig var det min tur når stangen står i bue og fisken drar ut snøret, men jeg må nøye meg med en lange på 20.3 kg. Som hadde    en torsk på 2-3 kg i magen.

 

Vi hadde fisket i mange timer og det var på tide å kjøre tilbake til Hellesøy.

Dette har vært den beste fiske dagen både Judith og jeg har hatt her i våre trakter. Vi kunne ikke veie all fangst siden noen langer og endel brosmer ble gitt til Berland, men jeg vil tippe at Judith fikk nærmere 150 kg. fisk ,mens jeg fikk rundt 100 kg. Berland fikk også godt med fisk.

 

Totalt fikk vi til sammen over 30 torsk . De største : 20.3 kg.,  19 kg 18 kg og 15 kg. Over 15 langer. De største : 20.3 kg. 13 kg og 10 kg, Sei på 10 kg og 7 kg. +endel lyr og brosmer.

Link til turrapport på Fiskersiden

http://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=62431

 

 

 

Hilsen Judith og Geir.

[nggallery id=46]

Bilder..