Langefestivalen 2018 – Beskjedne fangster og vanskelige forhold.

 

LANGEFESTIVALEN 2018

Beskjedne fangster og vanskelige forhold.

Lørdag morgen 10.03 stilte 16 mann på Solsvik kaien og gjorde seg klar for fiske på vestsiden av Sotra. Greit vær, meldinger om vind på 6 m/s og en optimistisk Hagelin som kanskje er den eneste som er kjent i området  hadde troen på gode fangster siden det hadde vært lenge siden noen kunne ha fisket vestpå.

Siden det var Langefestival var det lange og 3 andre fisk som kunne veies inn.

Båt trekningen ble tatt og vi fordelte oss på de 3 båtene og satte kursen utpå.

Både Hagelin og Berland gikk ut på sørsiden av Turøy og la seg i området utenfor Veste Odden.

Ombord hos Eikevåg var Tor Rasmussen, Kristian Mæland, Geir Johannessen, Einar Eliassen, Morten Teigland og Thomas Natvik. De kjørte ut lengre sør og la seg i nærheten av Landroboen og prøvde seg i kanten/bakkene fra 110 – 160 meter. Det var vanskelig å treffe hard og riktig bunn samtidig som strømforholdene gikk feil vei i forhold til bunnterrenget. Det var langt mellom fiskene og de jobbet seg oppover og fisket siste delen av tiden i området hvor de andre båtene lå. Utover dagen økte vinden og bølgene ble etter hvert ganske grove , noe som gjorde det vanskelig å stå og fiske siden båten rullet mye. Vi ble enig om å gå lengre inn og litt i le av den værste sjøen. Etter endt fiske hadde Einar fått mest fisk med 10,95 kg  og 1 kilo mer enn Morten. Fangsten ombord besto av små lange og brosme, mens Morten fikk en fin uer double på det ene drivet.

Hagelin lå stort sett hele dagen rundt samme bakke/kant  som han tidligere hadde hatt greie fangster.   Ombord var Tor Egon Mikkelsen, Wasiq Butt, Bjørn Kollevåg og Tore Blom. Det var noen år siden sist Tor Egon hadde vært med oss på havet og med tøffe forhold utover dagen fikk han smake på sjøsyken . Det var Wasiq som fikk mest fisk med 22.85 kg og dette holdt til en flott 2 plass. Bjørn kom hakk i hel med 20,75 kg og en 3 plass.  Hagelin sa etter innveiing at strømforholdene hadde vært helt feil og det var nok en del av grunnen til dårlig fangst.

Ombord hos Berland var Frank Soleim, Raimondas Kutniauskas, Vidmantas Liuktus, Roy Egil Tenold  og Svein Atle Olaussen. De la seg litt lengre ute en Hagelin og drev nedover i bakkene . Svein Atle kunne fortelle at det var mye mudder , men at de traff hard og steinete bunn innimellom. Det var også han som tok storeslem når han landet dagens desidert største lange på nøyaktig 18 kg. Totalt ble det 29,3 kg på Svein Atle, mens  Raimondas Kutniauskas fikk 20,1 kg. Disse to fiskerne sikret at  Berland ble beste båt med 49,4 kg.

RESULTATER                                        VEKT            FLETTERICUP POENG

 1.     Svein Atle Olaussen               29,30  kg.         100  poeng.
 2.     Wasiq  Butt                               22,85  kg.            77,9 poeng.
 3.     Bjørn Kollevåg                         20,75 kg            70,8 poeng.
 4.     Raimondas Kutniauskas      20,10 kg           68,6 poeng.
 5.     Frank Soleim                                15,50 kg        52,9 poeng.
 6.     Tore Blom                                     11,80 kg        40,2 poeng.
 7.     Einar Eliassen                         10,95 kg            37,3 poeng.
 8.     Morten Teigland                     9,95 kg            33,9 poeng.
 9.     Roy Egil Tenold                    9,35 kg               31,9 poeng.
 10.     Vidmantas Liuktus                       9,10 kg      31,0 poeng.
 11.     Geir Johannessen                        6,7 kg         22,8 poeng.

Resten valgte å ikke veie inn fangsten.