Mausund 2006 – Orkan i kastene

 

Vi ankom forventningsfullt Tovehuset på Mausund mandag for å delta på to en-dagers festivaler samt nordisk mesterskap i havfiske over to dager. På Tovehuset var vi åtte personer: Bjørg, Helge Jon og Odd fra BHF, Reidar og Thomas fra Ålesund, Raymond fra Haugesund og Øyvind fra Tromsø. På tirsdagen ble det tid til en liten tur på havet for å prøve å lure piggskaten. Det viste seg etter hvert at det bare var Jon som klarte å få opp skate, men det gjorde han til gjengjeld hele tre ganger til de andres ergrelse. Helge annonserte på et tidspunkt at en kjempe var på vei, men det viste seg å være et stort tareflak (muligens klubbrekord?), som han diskré prøvde å løsne av. Av annen underholdning kan nevnes at Odd ble bitt av Jons største skate da han skulle veie fisken før vi satt den pent ut igjen som de andre skatene.Oslo minifestival.
Grunnet mye vind ble det satt begrensninger til innaskjærs fiske under Oslo mini. Dette førte også til at det helt store vektene uteble, men Eva Elgerud klarte hele 65 kilo og mest denne dagen. Ingen fra Bergen gjorde det særlig skarpt med Jon som bestemann på en 20. plass.  Firer laget fra Bergen havnet på 7. plass. Andre på huset klarte seg bedre. Thomas vant juniorklassen og Reidar og Raymond endte på henholdsvis 6. og 7. plass.Trønderfestivalen.
Torsdag blåste det enda mer, så det ble innaskjærs igjen. Forholdene var for det fleste nesten håpløse, og klokken tolv ble hele konkurransen klokelig avblåst grunnet for dårlig vær. Da var vinden oppe i liten storm med orkan i kastene og de fleste hadde fått vasket seg grundig.
Ved innveiing møtte mange mer eller mindre tomhendt opp. Jon og Helge stilte like godt i veiekøen med hver sin plastpose. En senior, Gunder Salbu, klarte likevel å hale i land 50 kilo.
Odd klarte i all elendigheten å lure opp en liten breiflabb, og dagen var reddet. Best fra Bergen ble Jon og Odd med henholdsvis 13. og 14. plass. Laget endte igjen på 7. plass.
På huset fortsatte Ålesunderne å imponere: Thomas med nok en seier i juniorklassen og Reidar ble nummer 2. i herreklassen.Nordisk mesterskap.
Første dagen hadde vinden roet seg, men for ikke å ta noen sjanser, ble det innaskjærs med begrensninger. De helt store fangstene uteble, men Anders Tveit klarte mest med 68 kilo. Fra Bergen lå Odd best an med en 13. plass etter første dag. Siste dag av nordisk roet været seg så pass at det ble fritt fiske etter at de første båtene ut rapporterte at det var mulig å utvide fiskefeltet. Solen tittet også frem utover dagen. Ved innveiing viste det seg at mange båter hadde truffet pigghåen og kom dermed inn med fulle kasser. Mye fin torsk ble også tatt. Ingen fra Bergen var på båter som traff mengder med fisk, så vi var ikke helt optimistisk da vi tutlet oss til premieutdelingen senere på kvelden. Helt galt hadde det ikke gått, og Odd og Jon mottok begge premie under nordisk mesterskap for henholdsvis 18. og 20. plass. Nordisk mester i dame – og herreklassen ble Torunn Handeland og Sigurd Smolan, begge fra Trondheim havfiskeklubb. Best over alle fire konkurransedagene, uansett klasse, ble Ålesunderen Reidar Hals, mens Jon og Odd klarte 15. og 17. plass.
 

Godt humør ved utror
Skate på 4,1 kg
Odd får i alle fall fisk
Breiflabb (til vesntre)
Innveiing med plastposer..
Premiering