NM i tynnline på Hellesøy

 

Med gode fangster av lyr klatret Øystein Winther til topps i herreklassen i NM i tynnline som ble arrangert i Hellesøy i Øygarden. Dette området er også kjent for mye bra lange, men dagens største ble bare 7,2 kilo. Det var ikke overraksende at den ble tatt av Tore Gismervik som har fisket lange på over 3o kilo i disse farvannene. Torunn Handeland ble beste dame og juniorklassen ble vunnet av Erik Taranger

Dagen for NM opprant med bris og meldinger om pent vær utover dagen. Det var en lettelse for arrangørene i Bergen Havfiskeforening som kvelden i forveien gikk bøyd i motvinden på Hellesøy helt nord i Øygarden. Alle båtene gikk nordover mot Fedje og ga seg til å fiske i området sørvest for Fedje. Området ved Fedje er jo mest kjent for sine gode steinbit fangster, men den er ikke lett å lure i oktober. Det var heller ikke noe særlig torsk og sei å finne i dette området, så de fleste satset på agnfiske etter lange, hyse og brosme. Lyr var det også en del av og det var sannsynligvis fangsten av lyr som tippet seieren i Øystein Winther sin favør i herreklassen.

   
Vinner av herreklassen, Øystein Winther med premiesekk fra Mustad Geir Ove Førlang med en fin lange tatt sørvest for Fedje

TREG START
Fisket startet ganske trengt og på formiddagen var det mye kjøring frem og tilbake for å lete etter fisk. Men fisken var der, for når strømmen endret seg et par timer før konkurranseslutt tok fisket seg opp for de fleste. Etter den trege starten var det nok en del som satte sitt håp til at en skikkelig stor lange skulle berge plasseringen. Men, noe overraskende kanskje, ble den største bare på 7,2 kilo. Litt ekstra dramatikk ble det for de deltakerne som opplevde motorstopp midt på dagen, men disse fikk anledning til å hente inn igjen fisketiden med en annen båt etter at de andre var ferdige.

SAMLET FESTIVALOMRÅDE
Bergen Havfiskeforening hadde i år flyttet den tradisjonelle festvialhelgen fra Blomvågen til Hellesøy. Her var det overnatting, kafe, og festivalområde konsentrert i havna, og dette skapte en flott ramme rundt arrangementet. Det var mange gode ord å høre om arrangementet, og mye taler for at neste års festivalhelg også blir lagt til Hellesøy.

RESULTATLISTER