Seifestivalen 2011

 

 

Atle tok seieren hjem med en sei på 12,75 kg

Som førstepremie i festivalen fikk jeg (Atle) i oppgave og skrive referat. Festivalen skulle i utgangspunktet vært forrige helg, men ble utsatt pga dårlig vær.  Vi var 20 ivrige fjordfiskere som møtte opp i vindstille og regnvær, riktignok var det meldt opphold utover dagen og det skulle vise seg og stemme. Denne gangen gikk vi ut fra Liaskjæret derfor ble gangtiden frem til Osen rund 40 minutter.  Alle fire båtene la seg ganske tett, sikkert innenfor en radius på 100 meter. Jeg var om bord hos Hagen sammen med 4 ivrige fiskere og vi ble kjapt enige om hvor vi skulle legge oss til, måtte justere et par- tre meter før vi kunne slippe ut kl 1020.  Selv om vi fisker på et lite område, så er plassene viktige. Jon kom som vanlig først ned, men første fisken kom opp bakerst på båten, en sei rundt minstemålet. Seien var finspist og derfor ble det litt lurefiske og etter en halv time skjer det noe hos meg. Ett forsiktig napp og jeg løfter stangen forsiktig og plutselig gir seien på, tar med seg godt med sene og stopper så opp og jeg kan begynne å bearbeide fisken og opp kommer en flott sei på nesten 13 kg som skulle bli dagen største fisk. Ta bilde og slippe fort ned igjen og bang der sitter en ny en og sikkert enda større, men oppe i sjøen stikker den av, men det kom opp en på fem- seks kg. På den neste timen fikk jeg nesten all fisken som kom i baljen min. De andre på båten var nesten i sjokk. Jon fisket jevnt utover dagen og plukket sei på 3- 4 kg, jeg syntes at det ble skummelt for han var i ferd med å ta meg igjen på vekten, men han endte ti kg bak meg. De to siste timene var det dødt på båten. Utenom Roar som var begynt og lure opp fisk etter at han prøvde mitt agn, etter fire timer uten fisk og han ble belønnet med en sei på 8-9 kg som tok midt i sjøen.

Det var litt spennende, for utover dagen hadde vi sett at det var mange som hadde dradd opp mye fisk og en og annen storing. Svein Atle lå godt an for han hadde fisket godt, samt en pluss ti. Om bord hos Frank hadde Aksel sveivet på fisk hele dagen og vi hadde registret en og annen fin fisk, så der mente vi at Aksel var vinneren. Judith var det mye armer og bein med på starten av dagen og etter hvert ble det veldig stille, men en god plassering ble det der også.

Veiingene kom i gang etter hvert som båtene kom inn. Her viste det seg at Judith ble best hos Bakke med 27 kg som holdt til en 5 plass. Fisken til Svein Atle var 11, 7 kg og en totalvekt på 28 kg som holdt til en 4 plass og ble bestemann om bord hos Berland.  Aksel dro vekten ned til 33 kg, men veide ikke sin største fisk som jeg antar var 8-9 kg. En flott 3 plass og bestemann om bord hos Frank. Jon lurte seg forbi med 35 kg total og dermed tok han seieren i Flettericupen. «Gratulerer Jon, og neste år skal det bli pes». Atle tok første plass i seifestivalen med 45 kg og størst fisk på 12,75 kg, altså en flott dag.

Libruket Kai fungerte flott som festivalområde, god plass på kaien, plass til mange båter langs kaien. Det ble også lagt til rette med vann slik at vi fikk gjort reint både utstyr og ryddet opp etter oss. Selv om at det var arrangørene som stod igjen da jeg dro.

Nå ser jeg frem til Julecupen der vi skal kjempe om de andre plassene i Flettericupen og avgjøre den. Det er bare til å brette opp ermene.

Atle

Nr

Namn

Vekt

1

Atle Rasmussen

45,10

2

Jon Steinseide

35,30

3

Aksel Larsen

33,25

4

Svein Atle Olaussen

28,00

5

Judith Brommeland

27,10

6

Sonny Gjøseter

22,45

7

Geir Johannesen

21,50

8

Karsten Augestad

17,80

9

Einar Eliassen

16,00

10

Roar Hermansen

15,85

11

Tore Blom

11,95

12

Helge Kjøndal

10,30

13

Terje Andersen

8,35

14

Thomas Natvik

7,90

15

Øystein Gullaksen

5,75

16

Frank Solem

3,00

17

Svein A Forland

0,00

18

Kurt I Forland

0,00

19

Dag Tønset

0,00

20

Anders Brettingen

0,00

 

Bilder…

[nggallery id=43]