Klubbtur med stor lange

  • Post category:TURRAPPORTER
Elisabeth med ny pers på lange
Elisabeth med ny pers på lange

Det startet med at Tor Egon Mikkelsen kom hjem fra BHF sin Langefestival 2005 til Elisabeth og ga beskjed om at nå var rekorden hans To langer på 12,6 og 13,9 knuste familie rekorden som Elisabeth hadde hatt i over to år. Den var en lange på 10,5 kg tatt i Hjeltefjorden. Elisabeth kunne ikke være med på lagefestivalen pga. jobben som hjelpepleier og bestilte sporenstreks en langetur ved første mulighet. Her skulle rekorden slåes.Båtfører ble kontaktet og båten ble fylt opp på rekord tid.

Vi startet under Sotrabroen og første lange på 5 kg ble tatt av Elisabeth .Deretter fikk hun et kjempenapp som kjørte hard ut før det plutselig etter 2-3 min stoppet helt opp og bare ble tungt. Etter mye haling kom det opp en stor vase med fireline og et gammelt slep som tydeligvis langen hadde viklet seg inn i og vridd seg løs. Skuffelsen var stor.Tor Egon fulgte så opp med en lange på 4 kg men så ble det stille før Elisabeth tok en på 8 kg.

Vi dro ned på noen plasser litt lenger sør og her fikk Elisabeth et kjempenapp. Kampen var i gang. Etter 5 min fikk hun den opp litt fra bunnen før den tok ut godt med snøre fra snella. Dette var noe stort. 15 min ut i kampen holdt kreftene på å ta slutt men til sist ble den kleppet sikkert om bord. Elisabeth hylte som en indianer på krigsstien. Drømmefisken var om bord og rekorden var nok engang hennes. Totalt veide hun inn 29,4 kg og knuste all motstand på båten. Dette var damenes dag uten tvil.