Langetur med fulllklaff

  • Post category:TURRAPPORTER

 

Langetur med Aksel Larsen, Trond Sæle, Svein Olausen og Harald Uthaug søndag 27/2 -05

Siste dag i vinterferien og vi skal på langetur. Andre drar på fjellet, men for oss er det storlangen som lokker. Vi har leiet båt med fører på Holsenøy, og fått rapportert om fine langer sist Lørdag, en på +20 kg. Båtfører Jan Larsen tar oss ut på fiskeplassen og vi ser undrende på hverandre når han sier vi er fremme. Er det lange her? Vi er kloss inntil land og helt innaskjærs. Holmer og skjær på alle kanter.

Men båtfører vet hva han gjør, langene lar ikke vente på seg. Fine langer på 5-8 kg. Etter bare en halvtime rykker det kraftig i Aksel sin stang og han storkoser seg når han skjønner at dette er noe skikkelig stort. Vi andre gjør også det og jubler i kor når fisken på 21,5 kg er berget. Etter det går det slag i slag med fine langer. Aksel drar en til på 18,5 og stemningen er upåklagelig med speilblank sjø hvor solen glitrer tilbake på oss. På fjellet i dag, nei dette er livet for havfiskere.

Etter to timer dabber det av og vi bestemmer oss for å gå ut i havet etter torsk. Der fikk vi noen flere langer og noen fine uer, men torsken uteble så vi kjørt tilbake på langeplassen. Og langen var tilbake, Trond slo til med ny pers12,7 kg og Aksel avluttet med 14 kg. Undertegnede og Svein fikk også flere fine fisker men det var de store fiskene som stod i fokus denne fine vinterdagen. Som Atle sa det «KANONTUR»
Fiskehilsen fra Harald