NM 2004 – Fornøyd med innsats

De 10 medlemmene gjorde det brukbart i NM på Mausund, selv om ingen nådde helt til topps i hovedkonkurransene. Førstepris ble det likevel på Helge Kjønndal som fikk største fisk under NM, en lange på 23,16 kg.

Det startet bra første dag for BHF. Til manges overraskelse lå firemannslaget BHF 1 på førsteplass. 3 av medlemmene vant båtene sine og plasserte seg også bra individuelt. Overraskelsen var enda større andre dag da Jon Steinseide klatret helt til topps på resultatlisten for herrer. Som om ikke det var nok så fikk Helge Kjønndal dagens største fisk med en flotte lange på 23,16 kg. BHF 1 hadde ramlet ned til andreplass, men bare 40 poeng bak Trondheim 2 som ledet. Bjørg Kjønndal hadde også muligheter i dameklassen dersom hun gjorde det bra siste dagen.

Poengsystem
Under NM ble det fisket etter et eget poengsystem. Hvert fiskeslag hadde sin egen poengsum. Kveite 10, torsk 6, hyse 4 osv. Den som hadde mest fiskepoeng på båten fikk så 100 poeng. De andre fikk poeng i forhold til båtvinneren. Dermed var det viktig å ikke komme langt bak båtvinneren, for da fikk du lav poengsum. I tillegg fikk du 1 poeng pr. kilo.

Spent gjeng
Det var en spent gjeng som drog ut på fiske lørdagen. Nå skulle det avgjøres. Så viste det seg at når båtene kom inn med fangsten så hadde den ene etter den andre hatt en dårlig dag. Den eneste som vant båten var Roger Krogsæter, men han hadde fisket oppunder land og kun fått 11 kilo. Dermed ble han bestemann fra BHF i herreklassen med 13 plass totalt. Jon Steinseide ramlet helt ned til 16 plass, og firemannslaget med Roger Krogsæter, Jon Stenseide, Odd Lundberg og Nils Arne Sæbø falt ned til fjerdeplass. Bjørg Kjønndal endte på 5 plass. Ellers fikk Aleksander Lokøy 9 plass i juniorklassen, og Atle Rasmussen premie for 4 største fisk dag 1 under NM.

Prøvefiske og Oslo Mini
Mange fra BHF kom opp til Mausund på søndag og brukte mandag og tirsdag til å prøvefiske. Her ble det flotte fangster, med skikkelig store torsker. Skipperen under prøvefiske var en av de som gjorde det godt i konkurransen, så det var i alle fall noen som visste å finne fisken. Onsdagen ble konkurransen ”Oslo Mini” avviklet, og her deltok de fleste fra BHF. Odd Lundberg fikk en flott 6 plass, og en torsk på 15 kg. Bjørg Kjønndal fikk 6 premie, og Helge Kjønndal fikk 3 premie på tomannslag sammen med Anders Tveit som vant Oslo Mini.

Prøvefiske ga resultater
i kassene