Sørøya 2006 – Drømmefiske

 

Søndags kveld og natt til mandag, samme dag vi skulle hjem, fikk vi oppleve Sørøya fisket slik det virkelig kan være. Hele 9 torsker over 20 kg ombord og nesten bare fisk over 10 kg.

Sørøya møtte oss med strålende vær den dagen vi kom opp og flere var klare for å dra rett i båten. Men denne kvelden var skipperen vår Ørjan opptatt, så vi måtte tøyle oss litt. De to neste dagene ble det landligge med usikkert vær, unntaket var en liten fisketur for å skaffe litt middag. Atle og Nils Arne fikk hver sin torsk på rundt 12 kg og  var fornøyd. Etter to dager med landligge kom vi oss på sjøen på torsdag. Fint vær men stort sett bare mindre fisk.

Sørøyfestivalen startet på fredag med duskregn og bra med vind. De fleste båtene gikk nordover fra Sørvær mens noen gikk sørover. Tore Gismervik var en av dem som gikk langt ut sørover for å satse på storfisk. Han fikk ikke mange, men de han drog opp var store. Han ledet etter første dag med størst torsk på 20,4 kg, forsiktig krøket i nakken.  Den som fikk mest var Frank Steinseide som  plasserte seg høyt oppe på totalvekt etter første dag.
Andre dag var det havblikk og nydelig vær. Igjen var det Frank Steinseide som klarte å pumpe opp mest av oss, noe som holdt til en glimrende tredjeplass. Tore Gismervik måtte se seg slått på størst fisk av vår gjest på huset, Bjør Bakkelid, som tok en kveite på 28.1 kg. Komplett resultatliste finner du her.

Søndagen var det fint nok vær til at vi kunne dra helt ut på godplassen til skipperen vår Ørjan. Etter en lunken start så begynner fisken å bite utover kvelden, og plutselig står vi midt i det som for mange var vårt livs fiske. Langs hele rekken dras det store torsker i ett sett, og nye personlige rekorder blir slått flere ganger. Adrenalinet koker i blodårene og når vi gir oss utpå morgenkvisten ligger det omtrent ett tonn med fisk ombord. 9 torsker over 20 kg, hvorav to på ca. 23 kg.